24 Haziran 2010 Perşembe

Ruslar paylaşılamıyor

Çeşme Otelciler Birliği, "Ruslar Antalya, Bodrum ve Marmaris'ten sıkıldı" dedi.
Çeşme Otelciler Birliği Tanıtım Komisyonu Başkanı Yakup Demir, 2011 yılından itibaren Rus turistlerin ilçeye akın edeceğini söyledi.



Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çeşme'nin hem dinlenme, hem de eğlenme olanağı sunan bir turizm bölgesi olduğunu belirtti.




Londra, Berlin, Hollanda ve Rusya fuarlarında Çeşme'yi tanıttıklarını ifade eden Demir, tanıtım faaliyetlerinin sonucunu aldıklarını ve bu hafta Adnan Menderes Havalimanı'na inecek 3 uçağın Ukrayna'dan Çeşme'ye tatile gelen misafirleri taşıyacağını dile getirdi.



Çeşme'yi uluslararası platformda tanıtmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Demir, milyon avro olan turizm gelirini milyar avroya taşımayı hedeflediklerini kaydetti.

-BU YIL YÜZDE 60 YERLİ TURİST BEKLENİYOR-



Çeşme çevresindeki otellerin 2010 yaz sezonu başında yüzde 100 doluluk oranıyla çalışmaya başladığını söyleyen Demir, ilçe merkezindeki otellerin de yüzde 50-60 dolulukla sezona ''merhaba'' dediğini anlattı.




İstanbul, Bursa gibi kentlerden gelen yerli turistlerin talebinin yoğun olduğunu kaydeden Demir, ''Bu yıl yüzde 60 oranında yerli turist bekliyoruz, yüzde 30-40 da yabancı turist ağırlayacağız. Gelecek yıl, 2011'de bu oran dengelenecektir diye düşünüyorum'' dedi.



Yurt dışından gelen turistlerin yüzde 10'unu Norveçlilerin oluşturduğunu, Norveç'i İngiltere ve Rusya'nın takip ettiğini dile getiren Demir, şöyle devam etti:




''Önümüzdeki yıl Rusya ön plana geçecek. Ruslar Antalya'dan, Bodrum'dan, Marmaris'ten sıkıldı. Onlar da Türkler gibi gittiği yerden çabuk sıkılıyor, değişikliği seviyor. Çeşme'ye yakın gelecekte Rus akını başlayacaktır. Ruslar eğlenceyi çok seven bir millet. Çeşme, fiziki düzgünlüğü ile New York Times'in en gözde turizm beldeleri arasında 6. sırada yer aldı. Ancak, gürültü denetimi gibi konularda sorunlar yaşıyoruz. Yarın, öbür gün aynı gazetede, 'gürültü baskınları nedeniyle müzik yapılamıyor' şeklinde haberler okuyabiliriz. O yüzden bizim önümüzü açacak bakanlıkların da bizimle olması gerektiğini düşünüyorum.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder