28 Temmuz 2010 Çarşamba

En güzel kızlar büyüleyen atmosfer

Eğlencenin dolu dizgin yaşandığı Rusya..

Bugün Rusya'ya gidiyoruz... Özellikle kızlarının namını çok duyduğumuz bu ülke son günlerde aşırı sıcakların etkisinin üstesinden gelmek için elinden geliyor. Halk, süs havuzlarını serinlemek için tercih ediyor. Bu güzel ülkenin özelliklerini galemizde de bulabilirsiniz...





YEMEKLER



Rusya'da yemek kültürünün başında deniz ürünleri gelir. Ruslar kahvaltıda havyar, lakerda ve diğer balık türlerini tüketiyor. Rus kahvaltı sofrasında reçel, marmelat gibi tatlı çeşitleri rağbet görmezken; süt, kahve, kokulu siyah çay ve meyve suları tipik kahvaltı içecekleridir. Lahanalı yemekler tercih edilirken, Kvass isimli içki denenebilir.




Tatlılar, yaban mersini ve ribes gibi orman yemişleri ve balla hazırlanıyor. Yabanmersini, ribes, fındık ve bal gibi. Bal, ayrıca Sibirya'nın bazı bölgelerinde kuvvetli içkilerin yapımında da kullanılıyor.



EĞLENCE



Bu ülkede eğlence de dolu dizgin yaşanır. Başkent Moskova, bu ülkeyi bire bir anlatan yerdir. Moskova'da Kremlin Sarayı'nı görmeniz farz olunur. Saint-Basile Katedrali'ne de uğramalısınız.




Kızıl Meydan ve çevresinde bulunan bir çok bar, restoran ve gece kulübünde eğlence anlayışınıza dair güzel mekanlar bulabilirsiniz. Eğlence hayatlarının bu kadar gelişmiş olmasının belki de votkanın kenti olmasının da büyük bir etkisi vardır. Rusya'da eğlence sadece barlarla sınırlı değil. Bir çok kültürel aktivite sayesinde çok eğlenceli dakikalar yaşayabilirsiniz. Dünyaca ünlü Rus Sirkinde ya da balesinde, konser salonlarında verilen birçok konser eşliğinde ya da tiyatrolarında güzel saatler geçirebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder