1 Mart 2015 Pazar

Hadise'nin Ünlü Olma Hikayesi

hadisenin müzik kariyeri
Ülkemizde son dönemler içerisinde çıkan ve yaptığı şarkılar ile adından tüm dünya genelinde sıkça bahsettirmekte olan Hadise son dönemlerin en iyi kadın şarkıcıları arasında yer almaktadır. Ülkemizin en iyi kadın pop şarkıcıları arasında yer almakta olmasının yanı sıra beste açısından da oldukça üretkendir. Belçika 1985 doğumlu olan genç ve güzel şarkıcı, ilk single çalışması olan Sweat’ i 2004 senesinde piyasaya sürerek camiaya ilk adımını attı.


Aynı zamanda da bir sonraki yıl aynı adlı ilk stüdyo albümünü kaydetti. Ülkemizde ve Avrupa’da oldukça popüler olan ve herkesin dilene dolanan şarkıların yer almakta olduğu albüm içerisinde yer alan Stir Me Up, Aint No Love Lost, Milk Chocolate Girl ve Bad Boy şarkılarını ayrı olarak single halinde de piyasaya sundu. Her geçen gün ününün özellikle Stir Me Up şarkısı ile daha da arttıran genç şarkıcı daha sonra ikinci albümünü 2008 senesinde yaptı.

Bu albümde yer alan Deli Oğlan isimli şarkının sözlerini Sezen Aksu’dan aldı. Ayrıca bu albüme kendi adını veren genç şarkıcı daha sonra 2009 Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkemizi temsil edeceği albümün piyasa çıktığı 2008 yılının son aylarında TRT tarafından açıklandı. 2008 yılının son günü ülkemizi Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil edeceği Düm Tek Tek adlı şarkının tanıtımını gerçekleştirdi.

2009 yılında düzenlenen yarışmada dördüncülüğü elde ederek Türkiye’ye dönen genç şarkıcı daha sonra aynı ay içerisinde Fast Life isimli üçüncü albümünü piyasaya sürdü. 2009 haziranında Kahraman isimli dördüncü albümünü, 2011 senesinin nisan ayında Aşk Kaç Beden Giyer isimli albüm ile de beşinci stüdyo albümünü yaptı. Ülkemizde büyük hayran kitlesi olan genç şarkıcı için sanal ortamda Hadisefan blogları kuruldu.

Hatta internette kendisi de aktif bir şekilde yer alarak kendi Hadise resmi web sitesi ile hayranları ile daha yakın ilişkiler kurmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder