24 Mayıs 2010 Pazartesi

Rus dansöz video

Rus kızları göbek dansı festivalinda kıyasıya yarıştı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da ilk kez düzenlenen "Yıldızlara Uzanan Yol (Tarık El Nucum)" adlı uluslararası göbek dansı festivali renkli görüntülere sahne oldu.


Bölgelerarası Doğu Dansı Meslek Sendikası tarafından Moskova'da 20-23 Mayıs tarihleri arasında bu yıl birincisi düzenlenen Yıldızlara Uzanan Yol Festivali'ne, Rusya ve komşu ülkelerden en ünlü göbek dansçıları katıldı. Mısır'dan gelen özel jüri heyetinin değerlendirdiği "Raks El Şarki" yarışmasında birincilik için ter döken Rus dansözler, danslarıyla izleyenlerden bol alkış aldı. Moskova'daki Yauze Kültür Merkezi'nde düzenlenen festivalin gala gösterisinde Mısır, Fransa, İtalya ve Suriye gibi ülkelerden gelen ünlü sanatçılar da sahneye çıktı.


Festival organizatörlerinden Tatyana Fedyayeva, "Tüm dünyada olduğu gibi Rusya'da da göbek dansı çok popülerdir. Bu festivaldeki amacımız sadece göbek dansının popülerliğini daha da arttırmak değil, aynı zamanda Rus dansözlerin profesyonellik derecelerini yükseltmektir. Biz göbek dansının sadece oyun, eğlence olarak değil, aynı zamanda bir sanat olarak görülmesini istiyoruz. Zira göbek dansıyla ilgilenen kızlarımızın genel olarak restoranlarda çalışarak para kazandıklarını biliyoruz. İşte bizim hedefimiz ülkemizdeki göbek dansını restoran seviyesinden sahne seviyesine yükseltmektir" diye konuştu.


Yarışmayı kazanan Yekatrina Panova, bir haftalık Mısır tatiliyle ödüllendirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder